10 idei scurte despre alegeri

Ponta-cu-basca-rosieOamenii de la Avangarde au publicat zilele astea un studiu mai mișto (deschideți linkul să vedeți ce comentez) decât alea de toate zilele, cu direcția în care merge România și intenția de vot.

Cea mai tare chestie a comentat-o deja Horațiu Pepine pentru Deutsche Welle, așa că mi-e lene să mai scriu și eu despre ea: Transilvania l-ar face președinte pe Johannis, în timp ce Moldova și Muntenia pe Ponta. Știrea nu surprinde – noi mereu am fost împotrivă pe aici – dar aici e confirmarea statistică.

Studiul Avangarde e mai bogat de atât, așa că-mi rămân și mie câteva comentarii de făcut.

1. Domnu’ Dan și Vadim Tudor au 20%, respectiv 30% păreri bune și foarte bune. Aha. Și noi vorbim de proiecte, economie, minuni de-astea. Avioane frate…

2. Klaus Johannis e un ilustru necunoscut. De două ori mai necunoscut decât Ponta. Aloo! PNL, se doarme bine la voi? Cu alte cuvinte, vreți să puneți președinte un individ pe care 23% din populație nu-l cunoaște?

3. Tăriceanu e omul plăcut de toți. Are like-uri (păreri bune) mai multe chiar și decât Victoraș.

4. Monica Macovei. O știți? E o tanti ce se visează în turul 2. Practic, 4% ar vota cu dânsa și 31% nu o cunosc defel. Mă rog, e bine să ai planuri mărețe.

5. Erau unii pedeliști, fideli carnetului de membru, ce-l plângeau pe Predoiu, că vai ce bine s-ar fi descurcat. Culmea e că la întrebarea deschisă (aia un poți să zici tu ce nume de fotbalist îți trece prin minte) omul ăsta n-a prins nici 1%. Ce ți-e și cu pedeliștii.

6. Tot la întrebarea deschisă mai surprinde ceva. Atât de repede îl uitară oamenii pe Crinuț, să nu-l nominalizeze nici 10 oameni? Altfel, unii au rămas bine setați pe Mircea Diaconu. Bravo A3!

7. Trecem la întrebarea cu variante spuse clar și ne mirăm câte fane are Tăriceanu, omul fără încheieturi la umeri. Se pare că prin câmpiile române și dealurile moldovene nici membrii de partid nu cred în Santa Klaus. Altfel, de unde ceapa ei, 10% pe Călin file-de-neveste?

8. Aici peste deal la noi, Kelemen e dat cu 3% și ceva nu sună bine la eu. Parcă era mai multe de Loți, 6% dacă bine îmi amintește. Să se apuce secuiul de transilvanizat România sau șade tura asta acasă?

9. După cum se vede, în turul 2, Klaus ar avea de convins încă vreo 5% din dreptaci că e bine să-l voteze. Asta e miza, de fapt. Nu pare atât de mult, mai ales că ei pot veni și dintre ăia 30% de indeciși.

10. „Sunt singurul candidat ce îl poate bate pe Victor Ponta”. A zis-o Tăriceanu, dar mai înainte de el a zis-o Udrea. Eventual la table, Nuți dragă, că la voturi Victoraș te trimite după semințe, după cum se vede.

 

Sursa foto

Tags: , , , , , , ,

4 comments

  1. Pe logica lui Staniloae: O viata teista este o viata pur slugarnica. Am pierdut umanitatea pentru ca am devenit slugi spalate pe creier. Ce-o avea optiunea religioasa cu individualismul numai Staniloae stie. Probabil adunatul in biserica si fabulatul e unica forma de comuniune in mintea lui.

  2. P. S. Trebuie sa ai credinta pentru a considera ca studiul de la Avangarde are vreo legatura cu realitatea. De exemplu, ce motiv ar avea cineva sa aiba o parere foarte buna despre Ponta. Poti sa-mi dai un singur motiv, macar? Ceva bun din caracterul sau faptele sale?

    • Mai degrabă internetul e o lume paralelă. Nu pot să-ți spun puncte bune la Ponta pentru simplul motiv că nu-l votez. Dar du-te în satele din sud și din Moldova și găsești rapid.

Ce ai de zis?