C.F.R. Cluj – o campioană simulată

Mă bucuram, pe vremea defunctei Intertoto, de victoriile lor. Erau „ai noștri” și îmi era imposibil să nu îi admir, mai ales când îi conducea Dorinel Munteanu din teren, cu energia lui incredibilă, în ciuda vârstei.Când au câștigat primul lor titlu, iar mai apoi pe al doilea, am privit impasibil. Jucau fotbal și discuțiile erau puține. Apoi și-au arătat valoarea și în Liga Campionilor în câteva meciuri.De aseară însă, nu mai consider C.F.R.-ul o echipă românească. Un campionat întreg furat de arbitri, ca și victoria de aseară. Nu mai pot să aplaud o echipă ce bate cu cartonașe și cu penaltyuri la foc automat. Nu mai pot să aplaud o echipă formată 90% din străini. În decursul anilor, C.F.R.-ul și-a adunat jucători cu un caracter josnic, precum Cadu sau Beto. Și, vor sau nu, ăsta a devenit spiritul echipei: victorie cu orice preț. Prețul poate fi oricare: bani, simulări, teatru, comisii. Orice.

Aseară am văzut pe viu un derby extraordinar. Cât timp s-a jucat 11-11, U Cluj a fost peste C.F.R. cu două goluri, realizate nu atât prin valoarea jucătorilor, cât prin ambiția și spiritul de luptă care curgea din tribune. Apoi, echilibrul s-a rupt o dată și încă o dată.

Mă întreb cum se simt fanii ceferiști. Cât de tare te poți bucura, când orice om citav vede cum s-a luat titlul anul ăsta? Titlul de campioană pentru C.F.R. este apogeul (bine ar fi) unui fotbal mic, exponentul perfect al decăderii fotbalului românesc.

Mie, unul, mi-e scârbă. Sunt ardelean, dar nu cred că Clujul se poate mândri cu un asemenea titlu de carton.

Tags: , , , ,

7 comments

  1. Da mare jurnalist sunt smecher si-ti spun ca ESTI UN BANAL COMENTATOR.Tolo de Ocna probabil. Asa ca sa te oftici, nu sunt deacord cu tine.Pentru scarba care te incearca iti recomand fiobilin. Pe viitor iti recomand sa ai pana ascutita dar sa nu sari peste cal.Nu ai tu dreptul sa judeci pe nimeni. Acum, ia un servetel.

  2. Îmi respect cititorii, dar comentariul tău, dragă anonim, este tot atât de lipsit de sens (gramatică, logică) ca și jocul sau titlul echipei de care am scris. Dacă ai explica puțin ultima parte a comentariului, poate ar avea sens, că prima parte o înțeleg; e refulare pură.

  3. si ceea ce scrii tu nu se numeste refulare? sau mai bine zis frustrare?

  4. Refulare poate, frustrare deloc. Dar poți să spui că n-am dreptate?

  5. Este trist să vezi că o mare echipă din Ardeal – unde adesea erau criticate practicile necnstite ale 'miticilor' de la Steaua şi Dinamo – câştigă cu arbitrii…

  6. gandesti cu fundu' si scri cu picioarele. cu ce a furat CFR in meciul ala? erau arbitrii straini, esti bolnav? dar u dupa ce au facut circu ala in primul meci si au cerut ca CFR sa piarda la masa verde dar preferau sa piarda ambele doar ca titlul sa mearga la mittici? nu zici nimic? mda echipa de caracter u asta, aduce mandrie ardealului! n-am ce zice..

  7. […] mai pomenit pe subiectul ăsta ceva depeșe în anii trecuți, aici și aici. Am cugetat că odată plecat Cadu, își mai revine și echipa asta. Dar nu. Cadu era, […]

Ce ai de zis?