De ce mă bucur de egalul Stelei. 3 motive

atmosfera-rl-dsc7829Nu, nu mă bucur pentru că Steaua a egalat după ce Rapidul a condus vreme îndelungată meciul. Ar fi culmea. Meciul mi-a părut echilibrat prin posesia de echipă demotivată a Stelei.

Exact ăsta e cuvântul cheie care a caracterizat prestația jucătorilor în roșu, timp de multe minute în seara asta: demotivați. Pe undeva e și normal să fii demotivat: ai avut un tur perfect încheiat la multe puncte în față, ai scos Ajax-ul și ai fost la un pas să scoți campioana Europei, iar în campionat nicio echipă nu dă senzația că ar vrea să te ajungă. Cum să nu te demotivezi? De la reînceputul sezonului, în Liga 1 cel puțin, Steaua se tot caută. E greu să aterizezi la Piatra Neamț sau Chiajna după ce ai jucat de la egal la egal cu Chelsea sau Ajax.

1. Deșteaptă-te Steaua!

 

Da. Ziceam că mă bucur. Normal că mă bucur, pentru că în ultimele minute ale partidei din seara asta s-a observat ceva mai multă vână. Oamenii lui Reghecampf parcă și-au adus aminte brusc că Steaua-Rapid ar trebui să fie un derby. Sper că Steaua s-a mai trezit la realitate. Ar fi păcat ca fix pe ultimele etape să înceapă să piardă și asta doar din lipsa motivației.

2. Spiritul rapidist n-a murit

 

Apoi, mă bucur și pentru Rapid. Mă bucur pentru că puștii lor au înțeles ce înseamnă spiritul Rapidului și au jucat mult peste nivelul celorlalte partide. Am admirat, din nou, și galeria Rapidului, preț de mai multe zeci de minute.

Împreună, sportivi și spectatori au creat o atmosferă de derby, cuvânt ce parcă își pierduse acoperirea la ultimele meciuri importante. Din păcate, galeria rapidistă de final de meci m-a făcut să mă gândesc dacă nu cumva Darwin o fi având dreptate cu teoria evoluției. Păcat că oamenii ăia alternează momentele în care poți să-i aplauzi în picioare cu comportamentele de maimuțe.

3. Și iar de Rapid

 

În fine, și al treilea motiv pentru care mă bucură meciul din seara asta e tot prestația rapidiștilor. De jucători vorbesc. Orice stelist își dorește să ia campionatul echipa și să-și umilească adversarele. Totuși, și asta e valabil și pentru jucătorii Stelei, nu înțeleg satisfacția pe care ți-o poate oferi o victorie împotriva unui Rapid format din juniori sau unei Dinamo vai-și-amar. Să ironizezi o echipă care cerșește bani la FIFA, nu cred că e foarte ok.

Adevăratul suporter stelist se bucură când echipa lui își bate rivalele aflate în formă, nu când nu au nici mâncare.

 

În fine, îmi era dor de un derby adevărat, românesc, fără zeci de străini prin echipe.

 

Foto

Tags: , , , , , , , ,

3 comments

  1. Serafim, în derby-ul de aseara au fost 3 străini titulari: portarul Rapidului și doi fundași ai Stelei. Unde-or fi zecile de străini?

Ce ai de zis?