De ce mă gândesc la Nicolae Lăcătuș în fiecare duminică

timthumbPe facebook apare, periodic, câte o chestie ce produce efectul papagalului. Știți bine la ce mă refer așa că nu trebuie să vă mai zic că mă gândesc chiar la Harlem Shake, PSY etc.

Nu durează mult tămbălăul că apare câte una nouă. Uneori se întâmplă să avem și noi viruși de-ăștia facebookiani mai mioritici. Cum nu mă uit la Tv, a trebuit să fac drumul invers: de la papagali către original. Așa am aflat că melodia aia ce a înnebunit toate gagicile, de 12-13 ani cu drame în dragoste, era papagalizată după un jandarm ce o cântase de-a dreptul emoționant la Tv.

Treaba a fost simplă de acolo. Se dă un jandarm prezentabil cu voce și auz bune, se adaugă o melodie dulceagă și apoi un text numai bun de telenovelă românească. Și-apoi dară că, între exercițiul 25 și exercițiul 26 de la mate, pokemonii de pe facebook au găsit de cuviință că ar face ceva like-uri dacă s-ar filma și ei îngânând.

„Eram tânăr cu speranțe” a devenit, peste noapte, un hit de succes. Aproape că te face curios cine îi compune melodii așa drăgăstoase. Și dacă tot vorbim de melodie, zic să ciuliți urechile puțin la Nicolae Lăcătuș…

și acum la clipul ăsta…

Ei, ce ziceți? Credeam că numai mie îmi vine în minte numele lui în fiecare duminică la biserică. Bine, tipul nici el nu știe că melodia e, de fapt, o priceasnă. Asta știu doar ardelenii mai bisericoși. Dar, în sine, faza e teribil de amuzantă.

Am auzit că acum scoate melodii noi, tot pe principiul priceasnă->editare text cu pokemoni-> dă-i pe facebook. Deocamdată am găsit melodia asta. Și-asta îmi pare cunoscută dar mi-e prea lene să-mi scormonesc urechea ce text era pe aici.

No, că am apucat și ziua pricesnelor populare pe la Tv.

Tags: , , , , , , , , , ,

4 comments

  1. Belea Alin

    Ce legatura are asta inafara de linia melodica cu melodia lui Nicolae?? Mai sunt si pokemoni care se opun la tot ce e nou,apare ceva care prinde si place la lume dar odata cu asta mai apare si cate unu contra,se mai intampla…cu asta ies si ei in evidenta dar nu in mod pozitiv din pacate…:)P.S. melodia o stie de la tatal lui si nu a spus niciodata ca el a compuso,a zis doar ca o stie de la tatal lui.Daca vrei sa scri ceva poti gasi subiecte cum ar fi foamea din romania dar nu cred ca ar citi cineva care deja e cu stomacul gol…pe spatele lu pokemonii astia mai traiesc si altii…si sti ce vorbesc;)

    • Eu nu-s contra lui Aline. M-ai înțeles greșit. Am și zis, de altfel, că are voce foarte faină.

      Mă amuză pokemonii care o cântă și cred că îi ceva hit nou. Mă amuză faza în sine.

  2. Când am ascultat-o prima dată pe mine m-a transpus în urmă cu vreo 15 ani, când soră-mea (mai mare) avea un gagiu în armată şi când făcea curaţenie asculta o casetă cu muzică de cătănie, cântată de o pirandă, nu mai ştiu cum o chema, dar era tare la moda pe vremea aia. Mie îmi venea să mă împuşc, pe atunci eram fană balade rock. Am suferit mult! Azi mă amuz. 🙂

Ce ai de zis?