Despre mateloți, fregate și ciolane

Zilele astea mă surprinde ceva. De fapt, nu cred că e cuvântul potrivit să-mi descrie atitudinea față de PDL-iști. Mi se pare că i-a luat puțin frica de oameni, de faptul că șeful fregatei portocalii ar putea ajunge (ce ironie!) șomer.În timpul ăsta, căpitanul navei, Băsescu, își cheamă călătorii la vot. Mateloții lui, în schimb, stau într-o așteptare penibilă. Probabil se gândesc că poate…poate nu se validează referendumul, scapă cumva și mai rămân o vreme cu ce-a mai rămas din ciolanul pus în față de șefu’. Da’ li și rușine poate să scoată capul și să zică de-a dreptul: „Nu veniți la vot!”. S-au dus vremurile în care partidul de portocală își bătea la cap alegătorii să vină la vot. Acu’ băieții stau la cutie. De fapt, nici nu prea are cine să iasă în față să vorbească.Nu mă surprinde. E mai mult nostimă încercarea echipajului de navă de a rămâne cu micul ciolan în mână. Vremurile în care apelau la popor pentru a-și demonstra conducerea au apus. Acum alții apelează la oameni. În același timp, nici nu le înțeleg disperarea asta de a rămâne cu fărâma de putere.

De ce să rămâi dacă oamenii nu te vor? De ce să încerci prin șmecherii de curtea școlii să fentezi votul oamenilor. Manipulați sau nu, cu bani sau fără, cu creier sau fără, oamenii vor alege peste o săptămână. Vor alege plagiatori profesioniști? Foarte bine! E credința poporului pe care tu, ca PDL-ist, nu ai voie să o contești, indiferent de consecințe.

Tags: , , , , , ,

2 comments

  1. esti prea mic sa intelegi politica si jocul intereselor din ea 🙂 sfatul meu : nu asculta ce zic parintii si altii la televizor , incearca sa te documentezi tu despre ce se intampla , sa intelegi fenomenul . nu sunt fan PDL sau PSD sau PNL . pur si simplu ii detest pt interesele jucate in partid

  2. Ca destui alții, faci greșeala de a crede că nu înțeleg. Înțeleg, dar nu vreau să înnebunesc. Așa că privesc doar suprafața. Dacă crezi că am discuții despre politică cu părinții mei, înseamnă că mă cunoști tare bine :D.

Ce ai de zis?