Jurnal din țara lui Hristos, Abramovici și Zuckerberg (IV)

IMG_7490Întreagă masca noastră este ruptă și de sub ea se ivește adevăratul nostru chip. Ali Baba, beduinii și traiul lor sărac, dar și ospitalitatea pe care israelienii nu o au. Palestinienii o au. Zâmbetul care e universal și nu are nevoie de traducere.

Cealaltă lume, o religie, o credință de mult trecută. O lume care își ține aprinsă credința. O lume șocantă. Marea, albastrul ei, străzile înguste, șoferul prietenos, Tel Avivul liniștit. Ierusalim și Betlehem, Israel și Palestina, cine are dreptate?

IMG_7276

Zidul plângerii de la templu sau zidul plângerii dintre popoare? Care e al plângerii? Multe, foarte multe. Prea multe într-o săptămână. Revin la realitatea mizeră, în curând. Revin teze, lucrări, oameni mici, nervi, frustrări, bucurii mici, prezențe, absențe într-un cotidian urât. Unde e Hristos?

IMG_6979

Ultima imagine din Israel a fost un apus de seară calm și nostalgic pe aeroportul Ben Gurion. O imagine, o trăire care va dăinui mult timp în sufletul meu.

Rândurile de mai sus și cele care au fost le-am înșirat undeva prin laptop acum mai bine de trei ani într-o săptămână de hoinărit spre, în și dinspre Israel. Le-am publicat exact cum au fost scrise, deși ispita de a le rotunji e mare. Publicate aici doar pentru cei cu răbdare la citeală.

Tags: ,

2 comments

  1. le-am citit, sa stii 🙂

Ce ai de zis?