Mă duc la urne. Ce votez?

O să marchez chenarul pe care scrie NU. Până aici a fost tot articolul pentru unii, pentru cei care împart populația în DA și NU, în portocaliu și ….ce culoare o fi pe la USL, că nu-mi dau seama bine.Urmează să vă arăt și de ce merg la vot și de ce votez NU. Asta, într-o ordine ceva mai aiurită…direct proporțională cu răsăritul ideilor. No așa.Votez NU pentru că:

 • în lunile ce au trecut mi-am dat seama de ce poate face o guvernare USL și nu vreau ca țara asta să meargă tot înapoi, ca racul.
 • mă uit în jurul meu și constat. Unde am fost și unde eram. Încercați să ieșiți din tot scandalul ăsta și să priviți o clipă la România prezentă și la România de până la Ponta prim-ministru. Da, au dat înapoi 8% la salarii, dar nu vă dați seama că un euro, de aproape 5 lei, vă scoate mult mai mulți bani din buzunar, sub formă de cheltuieli de întreținere? Avem euro la aproape 5 lei, avem legi nerespectate de nimeni, Curți Constituționale care freacă menta și toți liderii europeni arată cu degetul spre noi. Fain tablou!
 • vorba lui Pleșu, „nu mă duc să înlocuiesc un berbec cu două gâște”.
 • nu pot suporta să fiu condus de un plagiator. Trei comisii îți dau verdictul, o țară întreagă vede și tu persiști în prostie. Așa țară, așa conducători! Un tip ce copiază la BAC își ratează un an din tinerețe sau trebuie să plătească la facultate bani grei…pentru nimic, poate. Un prim-ministru copiază peste 100 de pagini și reprezintă România la Uniunea Europeană. Cât tupeu!
 • detest mai mult ipocrizia decât lipsa educației sau limbajul de ghetou. Nu-mi place „țigancă împuțită”, dar detest la maximum minciunile gen: „Ies din politică dacă Băsescu nu pleacă”-„N-am spus asta”-„Ați înțeles greșit, n-am afirmat că nu mai ies din politică” sau „Îmi dau demisia dacă se demonstrează plagiatul”- „N-am spus asta”- „Interviul l-am dat în engleză”.
 • cu toții greșim, mai ales când suntem doar noi, fără alți oameni în spatele nostru. Tuturor ne mai scapă ceva greșeli, dar să fii USL, ditamai alianța, și să postezi o droaie de afișe pline de crime gramaticale, e puțin cam mult. Nu-s eu fiul lu’ Pruteanu, dar să scrii „v-a tăia din nou salarile” e jenant. 
 • nu îmi dau seama cât tupeu poate să aibă Ponta să mai și dea scrisori deschise către cetățenii țării. Mă rog, să le semneze că nu știm dacă tot el le-a scris.
 • avem nevoie de naționalism, dar nu când politicul o cere.
 • nu ador politica rusă
 • eu nu l-am votat deloc pe Băsescu până acum. Eu nu i-am acordat niciun vot de încredere.
 • vreau să-și ducă mandatul la capăt. Nu avea rost să arunci atâția bani aiurea, acum când mai este una an și ceva. Poate a fost frica…
 • fără măsurile de austeritate, România era mai praf ca Grecia. Cred.
 • prefer să-mi spună cineva adevărul, decât să fiu mințit cu grație de plagiatori.
 • nu-s atât de imbecil, încât să cred că Băsescu a plătit o întreagă mass-media europeană sau pe Angela Merkel să-i facă propagandă. Doar un otevist poate gândi așa ceva. Sau un usl-ist disperat…
 • vreau să-mi aleg președintele anul viitor, nu acum… la presiunea USL
 • țin la țara mea și așa cred că e cel mai bine pentru ea.

 

Apoi, mă duc la vot. De ce? Pentru că nu-s pion portocaliu și fac ce cred eu, nu ce vor alții. Sunt convins, de altfel, că referendumul ăsta va fi un exercițiu nedemocratic, un haos total care va genera una din cele mai mari fraude din ultimul timp. Ca să nu fie așa, ar trebui să stea acasă vreo 80-90% din români. Altfel, se compensează rapid lipsurile. Sunt convins că Băsescu nu va mai fi președinte, dar să fim corecți: majoritatea românilor nu-l mai vor. Așa că…oamenii își construiesc singuri viitorul. Mă rog, ceea ce numesc ei viitor.
Am să mă duc și am să votez NU. Veți crede că-s naiv. Poate.

Tags: , , , , , , , , ,

6 comments

 1. jos palaria pentru gestul tau de a merge la vot. Asta inseamna exercitiul democratic si dreptul de a-ti alege viitorul. Si spun asta chiar daca nu imi placa ca votezi NU:)

 2. Chiar esti naiv. 🙂
  Votezi un om care a dat ordin la aghiotantii lui (primari) sa cheme oamenii din anumite localitati la primarie si sa le ia buletinele ca trebuie sa intocmeasca “ceva hartii”. Oamenii aia nu pot vota maine fara buletine. Votezi un infractor.

 3. Merci, Ionuț

  Anonim, nu am auzit de treaba asta nicăieri. Ai putea să-mi dai un link să văd despre ce-i vorba. Oricum, câți primari din PDL mai sunt în țară…e tot aia. În schimb, poate ai auzit de farsa făcută de jurnaliștii de la Gândul câtorva primari USL. Aia dă de gândit pentru că sunt mulți primari USL.

  De fapt, tu n-ai înțeles o chestie esențială, pe care eu am uitat s-o inserez explicit. Nu-l votez pe Băsescu, ci îi sancționez pe ceilalți. N-ai ce vota la Băsescu. Doar că ceilalți nu pot fi o soluție. Deocamdată.

 4. Felicit şi eu un votant NU. Deşi nu pot spune că sunt de acord cu opţiunea lui (în ciuda faptului că împărtăţesc unele rezerve de-ale sale faţă de USL), mi se pare lăudabil că are curajul să şi-o exprime.

  Eu voi vota DA, pentru că minciuna repetată de un milion de ori – ‘Băsescu = progres, democratizare, europenizare, dreptate, corectitudine, UE’, iar ‘ceilalţi (oricare ceilalţi!) = înapoiere, totalitarism, ieşire din Europa, nedreptate, corupţie, Rusia’ – trebuie să ia sfârşit…

 5. http://www.gazetaoltului.ro/gazeta-new/politica/-naintea-referendumului–la-dr-g-ne-ti-olt-pedeli-tii-re-in-buletine-contra-cost-fcef529592a34adeadd4d111226fa663

  Apropo, eu votez DA nu pentru ca imi place de Ponta ca pana la urma sunt aceasi mizerie dar votez DA pentru a-l da jos pe marinarul asta infect.

 6. Ceva in asentimentul profilului blogului.

Ce ai de zis?