Nu merge la vot! Votăm noi în locul tău!

Ziceam că nu le pasă. Că mergi la vot, că nu mergi, tot aia e. Pentru ei.Să o luăm logic. Nouă ne-ar păsa? Zi-mi că pentru tine contează cu câte voturi ești ales și atunci ești bun de P.R.M. E leafa mai mică dacă ești ales de mai puțini? Nu cred. N-avem de ce să le cerem să le pese lor, atunci. Singurul lucru ce contează e să ai mai multe voturi ca celălalt.
Pe nimeni nu interesează că tu nu mergi la vot.Cu atât mai mult să aibă vreo stare ciudată.Nu ști ce să alegi? Nu mergi la vot? Nimic mai simplu. Cum ziceam, există oameni care, justificabil sau nu, își oferă votul pe niște bani. Și sunt destui. Suntem în România și e o pratică constantă. Din păcate, oamenii care își vând votul și, cu atât mai mult, cei care îi plătesc, sunt oameni second-second hand.

Tu nu mergi la vot, iar celălalt și-l vinde. Oare „votează” bine? Nu prea cred. Ai înțeles șmecheria?

Nu mergi la vot -> Cineva își vinde votul -> Cumpărătorii de voturi câștigă

Ți se pare corect?

Poate nu ți se pare, dar nu-ți pasă. Ști că toți sunt mizerabili.

Acum fii puțin atent.

 • Aleg alții în locul tău
 • Prin absența ta ești de acord cu oricare dintre candidații care vor ieși, nu? Poți să o iei și așa.
 • Deci, tu, ăla care nu votezi azi, o să-ți pui un plasture mare pe gură timp de vreo patru ani. Patru ani, tu va trebui să fii de acord cu tot ce se întâmplă în orașul tău.
De ce? Pentru că nu te-ai implicat în niciun fel și asta e cea mai proastă decizie. Nu înseamnă că îi sancționezi, pentru că nu le pasă. Înseamnă că nu-ți pasă de oraș, de localitatea unde stai.
Că politicienii sunt mizerabili o știm cu toții și nu-i nevoie să mi-o repeți. Totuși, nu cred că nu ai vreo ierarhie a mizeriei care șade pe ei. Pe unii mai puțină, pe alții mai multă.
Eu zic să mergem la vot, deși mă încearcă și pe mine senzația aia de greață și de oboseală de toată mizeria ce ne înconjură.
În lipsa unei variante bune, o să aleg răul cel mai mic pentru că nu accept 
să aleagă altcineva în locul meu!
Poate votul meu va evita un rău mai mare.
Tu ce alegi?
P.S.: Știți bine cine sunt cei care își vând votul. Dacă crezi că aleg ce trebuie, stai acasă și ia-ți un plasture. Mai mulți de fapt. Să ajungă patru ani.

Tags: , , ,

1 comment

 1. Dacă nu mergem la vot, unii tot vor merge şi adesea iese din urne ceva ce nu ne place!

  Mi se pare ridicol şi ticălos de-a dreptul ca oameni aşa-zis iluminaţi, culţi, inteligenţi, europeni, rafinaţi etc să pretindă că a 'apără' democraţia prin neparticipare.

  Dacă ei nu se duc la vot, se duc oteviştii şi toţi ceilalţi care votează pe un kil de făină, un pachet de orez, o găleată colorată.

  Dacă nu votează cei care – pretind ei – au o conştiinţă civică, vor vota mereu cei care nu au niciun fel de conştiinţă…

  Şi nu i-aş blama pe cei din urmă. Unii oameni pur şi simplu nu pot mai mult, nu-şi depăşesc condiţia, sunt săraci şi neinformaţi, dar trebuie respectaţi ca oameni şi cetăţeni precum oricare ceilalţi.

  În schimb, mai vinovaţi sunt cei care pretind că 'ei gândesc', dar nu ies la vot…

Ce ai de zis?