Ortodoxia lui Ponta: Împăratul e gol!

10800315_10154754551550125_706794728_oCu mic, cu mare, mulți dintre ortodocșii noștri vor tăbărî duminică peste secțiile de vot să-l voteze pe Victor Ponta doar pentru că e ortodox, de zici că ortodoxia e ceva echipă de fotbal și „Hristosul ortodox” ar pierde te miri ce favoruri în panteonul ceresc dacă nu-l pun românii președinte pe Ponta. Nu râdeți, poporul nu știe dogmatică.

Să votezi un om doar pentru că e ortodox nu e chiar deplasat, stați liniștiți. E ca nevotatul unuia ce este ofițer acoperit. În primul caz, religia comună îți oferă garanția unor valori pe care barbiducul-candidat le respectă. În al doilea, dubla subordonare, față de popor și față de serviciile secrete, îți ia garanția că individul va respecta voința poporului care știm, e suverană.

Problema cu barbiducul ăsta roșiatic numit Victoraș Ponta e că nu oferă niciuna din cele două garanții. Cu serviciile secrete o rezolvăm în alt episod sau nu o mai rezolvăm deloc. Azi ne ocupăm de ortodoxia primului plagiator al țării.

Desigur, Biserica ne învață, și bine face, să nu judecăm un om, să nu ne dăm cu părerea despre sfințenia sau mizeria sufletească unui om. Că nu avem de unde să le știm și nici nu-i treaba noastră. Așa că rândurile mele nu vor fi despre moralitatea lui Victor Ponta, despre intimitatea lui cu Dumnezeu. E posibil să fie mult mai îmbunătățit ca mine. Foarte probabil, nu e greu.

Cu acțiunile lui exterioare, însă, nu voi avea nici cea mai mică milă. Știți, Biserica are o anumită funcție, de a osebi albul de negru, binele de rău, adevărul de minciună. O folosește uneori prea rar. Aproape deloc cu oamenii politici. În privința lor, ai noștri se îneacă cu totul în valurile iconomiei (purtare de grijă). Uităm tot mai des să avem curajul mărturisirii și nebunia adevărului, spunând împreună cu personajul lui Andersen: „Împăratul e gol!”.

Să trecem la subiect. În persoana lui Victor Ponta avem una bucată candidat ce, într-un acces de ortodoxie cocalară, nicidecum mărturisitoare, se declară din pantofii de lux până în gușă, mare ortodox. Se declară și e mândru de asta (#victoremândriaepăcat). De la atâta zel religios pare să nu fi scăpat nicio icoană sau raclă nepupată de primul nostru candidat. În campania asta, că evlavia tânărului pesedist era cel mult incertă, să nu zicem sublimă, până să înceapă campania.

Ca mare păcătos ce sunt, îi voi ispiti nițel ortodoxia (dreapta credință), încredințat fiind că voi fi iertat în schimbul unei mici donații. Studențești, nu guvernamentale.

Așa că, în simplitatea mea, mă întreb:

1. Unde a fost ortodoxia mărturisitoare a lui Victor Ponta în clipa în care vorbea despre căsătoria homosexualilor?

Driblând abil răspunsul, Victor ne spune doar cu o jumătate de gură totuși, că suntem retrograzi: nu suntem pregătiți pentru legalizarea ei. Probabil avem nevoie de o reeducare. Ce naște la Pitești (#fenomenulPitesti), marxism cultural se numește.

2. Angajarea lui Remus Cernea drept consilier personal și apoi cooptarea în Parlamentul României, a scăzut sau a crescut mândria de a fi ortodox?

Pentru neștiutori, Remus Cernea este al doilea cel mai cunoscut ateu, după Nea Nelu. De asemenea, este tipul cu părul lung și…..(#măabțin) ce ne urlă în urechi constant că suntem retrograzi că suntem heterosexuali și că suntem fraierii Europei că nu considerăm delfinii drept persoane.

3. În treacă fie spus, colegii din PSD ce păreri au avut despre această veritabilă iluminare spirituală?

Da, colegii ăia din Parlamentul European ce votează cu o voioșie soră cu So…domia toate inepțiile. Cât de mândru de ortodoxia sa era șeful unui partid ce votează in corpore pentru:

 • avort, contracepție și operație de schimbare de sex asigurate din bani publici
 • legalizarea reproducerii asistate pentru lesbiene
 • predarea obligatorie a educației sexuale începând cu ciclul primar
 • recunoaștere căsătoriilor homosexuale
 • predarea teoriei genului (băiat sau fată nu ești, ci devii prin alegerea ta sau prejudecățile celor din jur)

10518703_757886910946684_8194129776720705087_nAm enumerat aici doar câteva din dilemele mele legate de ortodoxia celui ce vrea să devină președintele țării. Să mai spunem și despre minciunile repetate? Se minte în politică, dar nimeni până la Ponta nu a reușit să transforme minciuna într-o activitate de rutină. Ea nici măcar nu mai este o știre pentru jurnaliști. Dacă minciuna era o artă, Victor Ponta era un meritoriu Michelangelo. Și vom trece peste păcatul furtului dovedit și nerecunoscut.

Cât despre mine, Victor Ponta este individul ce a reușit să-mi insulte în cel mai murdar stil cu putință credința. Singurul poate. Omul ăsta reprezintă tot ceea ce eu detest. Ortodoxia lui Victor Ponta nu este implicită, ci explicită, nu este liturghia de după liturghie, ci este minciuna generalizată, nu este decentă, ci cocalară. Ortodoxia lui Ponta nu este taina inimii, ci sunetul strident de care am obosit peste măsură.

„Din punct de vedere religios, Victor Ponta a atins ridicolul. Prin acest mesaj el vrea să dea de înțeles că e aproape de oameni, când el e de fapt un arogant. A atins culmea ipocriziei.” – Politolog Sorin Bocancea

Și nu, nu mă interesează, dragilor, niciun ban dat Bisericii nu din buzunar propriu, ci din bugetul Guvernului. Nu de bani are nevoie Biserica Ortodoxă Română. Ei există, doar că ne afectează și pe noi corupția, clientelismul și proasta administrare. Nu mă interesează nicio donație ce vine la pachet cu un nou scandal din care se mai smintesc câteva zeci de suflete, pentru a căror soartă va trebui să plătim cu sângele nostru.

Ortodoxia nu e mândrie, ci e smerenie. Ortodoxia nu e pedepsitorul aspru, dar nici iertătorul complice. În niciun caz nu e relativism sau situaționism etic. Impostura n-are ce căuta mascată de câteva feloane. Ea trebuie demascată. E cineva în stare să strige: „Împăratul e gol!”?

 

P.S.: dragi clerici agenți electorali. Încercați un exercițiu de imaginație. Gândiți-vă cum ar suna predica Marelui Hrisostom cu Victor Ponta în biserică. Apoi recitiți Matei 18, 6. M-ar furnica spinarea în locul vostru.

Tags: , , , , , , , , ,

4 comments

 1. Podariu Teodora

  Şi ce ne facem cu domnii sfinți părinți care, dând ascultare inimii sau unei “circulare” venite….de sus, au îndemnat enoriașii să-l voteze pe Victor Ponta??!

  • Din fericire, am verificat și circulara respectivă nu există. Deloc, nici măcar pentru mobilizare la vot. Cât despre ascultarea față de ierarhie, aceasta trebuie făcută atât timp cât este în acord cu Sfânta Scriptură și Sfânta Tradiție. În plus, BOR are un articol în statut ce interzice orice fel de partizanat politic, articol pe baza căruia ar fi cazul să vedem ceva sancțiuni săptămânile ce urmează.

   Iar în caz de opțiune politică și ierarhie sau preot duhovnic există sfătuire, există consultare, dar nu există ascultare.

Ce ai de zis?