Petarda Stelei

5Cine „rezolvă” meciurile Stelei din ultimul timp? Da, fotbalul e un sport de echipă, vina comună, toți pentru unu și alte vrăjeli. Dar trebuie să fii chior să nu observi o treabă. Că mai mult decât aroganța penibilă a lui Reghe&MM, mai mult decât celula lui Gigi, mai mult decât plecarea lui X sau Y, avem parte de un personaj ce revine matematic în scenă tocmai când ți-e lumea mai dragă.

E Szukala. Polonezul acuzat în trecut de blat. Fotbalistul-pălugă greșește cu o cadență enervantă: puțin, dar numai în meciuri importante. Să ne amintim:

  • Amintiți-vă de un joc din primăvară. Jucam cu Chelsea. Ghici pe socoteala cui marcau englezii la Londra? Meci în optimile Europa League…
  • Haide acum mai aproape. Steaua începuse frumos, cu joc organizat, cu ocazii. Cu Shalke. Asta până să apară fundașul ce pare să nu vadă bine mingea. După el, Steaua a fost total alta. Meciul ăla și cele care au urmat. În Liga Campionilor.
  • Și hai că nu-i mare pagubă, îți zici, că nu are valoare și că greșește în meciurile tari. Dar, pentru polonezul ăsta, și Corona e echipă tare. Suficient de tare să-l emoționeze, cât să-și trimită mingea în poartă.

Câtă vreme a jucat Chiricheș, lui Szukala i-a mers de minune. Că avea cine să-l scoată. De acum, lângă Gardoș, se vede treaba mai bine. Și nu pare să fie fotbalist.

Tags: , , , ,

Ce ai de zis?