Probleme Gogule? Remus Cernea și ale lui jucării

220px-Remus_CerneaDe câteva zile, Remus Cernea trăiește un vis urât. Se făcea că nu era așa cum visase el. Visase că românii îi vor cădea la picioare și vor accepta iluminarea venită prin acest mesia al ateismului. Când colo românii se dovedesc sălbatici în continuare, rezistenți la civilizare și emanciparea dorită de el spre binele lor.

Din păcate pentru tip, nu e cu „se făcea”, ci chiar „se face”. Rând pe rând, omul și-a luat bobârnace de la fiecare ins. Mazăre l-a făcut tâmpit și i-a promis o admonestare în stilu-i caracteristic, Puiu Hașotti l-a atacat și el, Partidul Verde spune că nu-i acordă susținerea, USL-ul spune că nu i-a acordat-o niciodată. În fond, Remus Cernea e singur. Fiind corecți până la capăt, am spune că nu e singur: sunt alături de el atei și agnostici, raționaliști și habarniști de speța asta. Dar ăștia nu-s în viața reală, ci doar pe internet, deci nu se pun. 

Bobârnac peste bobârnac, Cernea pare că-și dă seama cum stă treaba prin România. Târziu, dar e bine și acum. Știți…sunt oameni care-și construiesc un anumit univers paralel și o realitate paralelă. Umanistul credea că e la fel ca pe blogul lui. Dar viața bate internetul.

Apogeul

 

În criză de idei, tipul apelează la, probabil, ultimul tertip. Nu știu cum se simt ateii, dar dacă aș fi ateu, m-aș simți jignit să-l aud pe acest maestru spunând: „Iisus este un reper moral important pentru mine”. Vai! Chiar așa? Chiar atât de slabă să fie logica atee? Să recunoști moralitatea unui personaj în timp ce îi contești existența? 

Cu fărâma de popularitate pierdută și pus la colț de colegi de partid, alianță sau scenă politică, Remus Cernea se discreditează masiv într-un ultim (cred) acces de disperare încercând să-și asume, de fațadă, valorile creștinismului. Și tocmai el, care contestă amestecarea religiei în politic. Chiar așa, stimabile?

El, împreună cu Cezar Maroti, devotat apărător al idealurilor seculare, ne tot pun spre audiție o placă stricată. Trebuie să privim spre Vest, acolo unde e civilizația și să acceptăm căsătoriile gay ca să nu fim etichetați ca sălbatici.

Suntem sălbatici

 

Știți cum stă treaba băieți? Ia plecați și cântați voi la altă masă că noi ne-am cam săturat și dacă continuați discuția asta, riscați să deveniți penibili pe de-a întregul.

Un sondaj efectuat de siteul adevarul.ro arată că 80% din români sunt sălbatici că se opun mariajelor gay. Deci majoritatea țării e sălbatică, deși poate îmi amintiți voi de vreun homosexual executat prin zonă. Nu ne plac homosexualii și nici lesbienele. Nu ne placeți nici voi. Dar tocmai fundamentalismul creștin vă salvează de la reacții mai violente din partea sălbaticilor și vă permite să ne jigniți valorile. Și cred că ar trebui să fiți mulțumiți cu asta.

 

Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 

P.S.: asta ca să vă amintesc și de reacția lui Mircea Solcanu.

Tags: , , , , ,

Ce ai de zis?