Suflețel de maidanez și alte istericale

1239435_228167487336056_766149091_nLa mare concurență cu salvarea Roșiei Montane a apărut zilele acestea salvarea suflețelului de maidanez. S-au împărțit taberele și s-au pus pe lupte de gherilă în minunatul câmp al internetului: unii cu suflețelul de maidanez, alții cu suflețelul de om.

Doar că treaba nu e atât de simplă. Pentru mine, cel puțin, care văd și nuanțe, nu doar alb-negru.

Cât mai scurt și mai simplu:

1. Între om și câine, viața omului primează. Și cine, între cel mai mare dușman și cel mai bun „prieten” patruped alege altceva decât prima variantă, are o problemă la bibilică.

2. Să eutanasiezi în masă câini e o metodă de popor semi-barbar. Asta indiferent de ce sau câte țări o practică.

3. Problema trebuie rezolvată, indiferent cum.

Ani la rând, Statul Român a plătit și plătește bani mulți asociaților de câini. Rezultatul? Câini adoptați și trimiși din nou în stradă, că doar nu încap toți în adăpost. Un astfel de câine l-a ucis și pe puștiul de 4 ani.

Brusc, soarta crudă a maidanezilor e problema crucială a românilor și facebook-ul e plin de adolescente revoltate. Adolescente care nu se revoltă cu la fel de mult patos că România e în topul european al avorturilor, că în aceeași țară o femeie e violată la fiecare 10 ore și bătută la 30 de secunde sau că mama copilului ucis de maidanezi primește amenințări cu moartea de la cei sensibili la sentimentele canine. Asta, așa, despre ipocrizie.

Dincolo de istericale, eutanasia nu e o soluție prea elegantă. Dar așteptăm soluții mai bune. Nu știu de ce am senzația că mai toți maidanezii vor fi adoptați în cele 14 zile, de asociații ilustre. Apoi, îi vom vedea din nou mârâind pe străzi. Și peste un an, „părinții adoptivi” vor urla că eutanasierea nu a fost o soluție.

 

P.S.: și nu, câinii nu au suflet.

Tags: , , , , , ,

2 comments

  1. Cainii nu au suflet?…Asa spui tu?..Atunci da-mi voie sa spun ca esti un MARE CRETIN! Ce asta ce zici idotule? Lua-v-ar naiba de nemernici!
    https://www.facebook.com/libertatearo/photos/a.492025550884.263089.236215875884/10151938336050885/?type=1&theater

    • Ușurel băiatu mamii. Mergi la școală și te educă să înveți să te exprimi civilizat. Nu știu dacă au suflet, dar în raport cu tine au creier. 😉

Ce ai de zis?