Te-ai săturat de știrile ghicitori? Află ce le poți face!

trolling_2Nu o să ghicești niciodată ce scriu în articolul ăsta. Sună cunoscut? Înseamnă că alimentezi trafic la site-uri precum prosport.ro, sport.ro sau gandul.info. Din fericire, faza nu place la toată lumea, așa că niște bloggeri au cugetat că poate aerisim cumva atmosfera din online-ul românesc. Cruciada clickurilor au început-o Andrei și Radu, scriind primul despre gandul.info, iar al doilea despre cancan.

Bineînțeles, simțind miros de profit, editorii adevarul.ro au decis că n-ar fi rău să promoveze și ei campania, prin intermediul unuia din bloggeri de acolo. Și reacția lor e una normală: e normal să promovezi o campanie ce distruge traficul concurenței. Așa că, adevarul.ro face ce niciodată nu s-a întâmplat în România, adică își folosește cititorii pe post de combatanți împotriva ziarului concurent, Gândul în cazul ăsta.

Dincolo de profitul lor, însă, eu m-am implicat deja în campanie și mi-am și încheiat treaba. M-am implicat pentru că, dincolo de rivalitatea din media, ar trebui să existe o conduită morală și titluri de acest gen poluează și hărțuiesc sistemul nervos al miilor de oameni: „CEL MAI MARE JAF din istorie! ROMÂNII, victimele unei reţele fără precedent, care a lovit în câteva ore în toată lumea. ALERTĂ MAXIMĂ”.

De fapt, genul acesta de știri, inventează o curiozitate falsă. În mod normal suntem interesați de lucrurile ce ne preocupă. Or aceste titluri-pertarde ne povestesc despre fapte nemaiîntâlnite și nemaivăzute, forțându-ne curiozitatea pentru niște evenimente altfel banale. Pe scurt, ziariștii de la Gândul ne mint în față, dovadă că, odată ajuns la textul articolului, titlul nu mai este același.

Campania îmi pare binevenită și sunt convins că cei care doresc un mediu mai curat vor susține campania asta preț de un minut. Că atât durează. Practic, ea se termină într-un minut și arată cam așa:

  1. Intri pe facebookul ziarului.
  2. Iei la țintă 2-3 știri bombă.
  3. Dai click pe ele și vezi care-i informația ce n-ai mai văzut niciodată.
  4. Revii pe pagina de facebook și scrii comentariu care-i informația de ghicit. La fiecare dintre articolele peste care te-ai uitat.
  5. Nu durează mai mult de 1-2 minute. Specialiștii în PR de la gandul.info îți interzic să mai comentezi.

Dar ce mai contează? Poate reușim să facem un aer mai respirabil…

 

Foto de la Radu.

Tags: , , , ,

Ce ai de zis?